18 ℃

Dion (39) werd zo verliefd op zijn vriendin dat hij nu met een blindengeleidestok loopt

Dion (39) werd zo verliefd op zijn vriendin dat hij nu met een blindengeleidestok loopt
Foto: Ricardo Alves 1975 / Shutterstock.com

Liefde maakt blind. Dat kan Dion van Hout (39) uit Doetinchem als geen ander beamen. Na vijftien jaar samenzijn met zijn vriendin Maartje (34) is Dion nog altijd stapelverliefd, maar inmiddels ook zo blind als een mol.

Een witte stok met een rood streepje erop begeleidt Dion in zijn zoektocht naar de woonkamer. Eenmaal plaatsgenomen op de bank vertelt Dion over de ontmoeting met de oogverblindende Maartje, de eerste dates die hij nog wél helder op zijn netvlies heeft staan, de liefdesrelatie die daaruit voortvloeide en zijn steeds slechtere gezichtsvermogen. “In eerste instantie dacht ik nog dat mijn verslechterde zicht een typisch ouderdomskwaaltje was, maar daar ging ik al gauw aan twijfelen toen een leesbril helemaal geen verbetering bracht”, legt Dion uit.

Een opticien stelde na enkele oogmetingen vast dat er maar één verklaring was voor Dions achteruitgaande zicht: Maartje. Het is Maartje die ervoor gezorgd heeft dat Dion zijn droombaan als luchtverkeersleider heeft moeten beëindigen en het is Maartje die ervoor gezorgd heeft dat Dion niet langer als laatste man kan worden opgesteld in zijn voetbalelftal. “Verdedigen zit er helaas niet meer in”, betreurt Dion, “dus nu ben ik noodgedwongen een linie teruggezakt en sta ik op goal.”

Ondanks deze tegenslagen blijft Dion positief en ziet hij de toekomst met Maartje – die overigens nog wel steeds beschikt over een uitstekend zicht – rooskleurig in: “Echte liefde vraagt soms om offers, maar aan het einde van de liefdestunnel schijnt altijd licht. Althans, dat denk ik.”

 
Deel dit artikel: