Dimmerink Schilderwerken veroordeelt Russische inval in Oekraïne

Foto: Russian State Television / Phovoir / Shutterstock.com

Het Doetinchemse schildersbedrijf Dimmerink heeft de inval van Russische troepen in Oekraïne scherp veroordeeld. In een persbericht noemt Dimmerink de inval een ‘ondermijning van de soevereiniteit en de territoriale integriteit van Oekraïne’.

Poetin stuurde maandagavond militairen naar de afvallige Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk. Direct na de inval plaatste Dimmerink Schilderwerken een krachtig statement op haar website. “Dimmerink Schilderwerken heeft met afschuw kennisgenomen van de intocht van Russische troepen in Oekraïne, een flagrante schending van het internationaal recht. Dimmerink Schilderwerken wenst op geen enkele manier met deze oorlogszuchtige daad van president Poetin te worden geassocieerd”, luidt het bericht.

Eigenaar Joost Dimmerink zag zich genoodzaakt om direct en in krachtige bewoordingen afstand te nemen van Russische invasie in Oekraïne. “Dimmerink Schilderwerken houdt zich bezig met het aanbrengen van kwaliteitsverf en coatings voor binnen en buiten. Met de Russische inval in Oekraïne willen wij niets te maken hebben”, aldus Dimmerink.

Dimmerink hoopt dat bedrijven zijn voorbeeld zullen volgen. “Er zijn in Nederland duizenden hardwerkende ondernemers, maar tot nu toe ben ik de enige die de Russische inval openlijk veroordeelt. Dat begrijp ik niet.”

 
Deel dit artikel: