29 ℃

Dieuwertje Blok in Koningsjournaal: “Is de koning wel op tijd uit Griekenland vertrokken?”

Foto: Jan Kranendonk / Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Ook dit jaar presenteert Dieuwertje Blok weer het Koningsjournaal. De spanning is een dag voor Koningsdag te snijden. Komt de koning wel op tijd in Nederland?

De laatste aflevering van het Koningsjournaal was een ongelofelijke cliffhanger. De koning was met zijn vliegtuig gestrand op een onbewoond eilandje ten zuiden van Italië en er was een zware storm op komst. Máxima liep stampvoetend rond. De drie prinsesjes zwommen in zee en dreigden in een draaikolk terecht te komen. Kortom, de kijkers van het journaal maken zich ernstige zorgen.

Ook Dieuwertje Blok zelf heeft er een hard hoofd in of de koning wel op tijd in Nederland aankomt om samen met zijn onderdanen Koningsdag te vieren: “Elk jaar is het weer spannend, maar zie ik het uiteindelijk altijd wel goed komen. Maar dit jaar zit ik met dichtgeknepen billen naar de koning en zijn gezin te kijken. De koning is eigenlijk veel te laat uit Griekenland vertrokken om enige tegenslag op te kunnen lossen. Ik ben bang dat de Nederlanders morgen moeten spijkerpoepen en sjoelen zonder de morele steun van hun vorst. De tompoes zal minder feestelijk smaken dan ooit.”

 
Deel dit artikel: