Echte dieselfan niet bang voor hoge prijs:

“Diesel is nu duurder dan benzine, maar ik heb het er graag voor over”

“Diesel is nu duurder dan benzine, maar ik heb het er graag voor over”
Foto: Max kegfire / Halfpoint / Shutterstock.com

Van oudsher is diesel een goedkopere brandstof dan benzine, maar in de afgelopen dagen draaiden de rollen om. In een week tijd werd een liter diesel maar liefst 13 cent duurder. Daarmee werd diesel voor het eerst in de geschiedenis iets duurder dan benzine. Toch lijken echte dieselliefhebbers zich niet te laten afschrikken door de hoge prijs.

Dieselfan Gerard Grofthuizen (68) rijdt al veertig jaar in een dieselauto: “Toen ik voor het eerst een dieselauto hoorde, was ik meteen verkocht. Dat rauwe, rammelende geluid van een dieselmotor kun je nergens mee vergelijken. Ik zou niet anders willen. Natuurlijk betaal je voor een dieselauto fors meer belasting en de brandstof is nu ook nog eens flink duurder, maar dat heb ik er graag voor over.”

Grofthuizen heeft dan ook weinig respect voor dieselrijders die klagen over de huidige brandstofprijs: “Dan ben je geen echte dieselrijder, vind ik. Je rijdt toch niet op diesel vanwege de prijs? Je kiest een dieselauto vooral vanwege de heerlijke geur en het geluid. Het is een way of life. Je betaalt misschien wat meer, maar daar krijg je wel een stukje dieselbeleving voor terug. Dat is niet in geld uit te drukken.”

 
Deel dit artikel: