Misbruikschandaal schokt dierenwereld

Foto: Chonlawut / Shutterstock.com

Er wordt steeds meer duidelijk over de omvang van het misbruikschandaal in het dierenrijk. Niet alleen chihuahua’s, maar ook andere honden zouden in de afgelopen maanden zijn lastiggevallen door soortgenoten.

De zaak kwam aan het rollen na undercoverbeelden van de dierenorganisatie Bestiam Justitia. Daarop is te zien hoe een mopshond tegen haar wil wordt besprongen door de 3-jarige chihuahua Tico M. Hij zou het slachtoffer eerder ongevraagd aan de aars hebben geroken.

“Dit gaat echt te ver”, zegt een woordvoerder van Bestiam Justitia. “Dit is zeer ongepast gedrag, in welke situatie dan ook. De vraag is wie voor dit beestachtige gedrag verantwoordelijk moet worden gehouden: de hond of het baasje.”

Volgens de eigenaar van Tico M. wordt het incident uit z’n verband getrokken: “Ik wil het niet niet goedpraten, maar je moet dit wel in de juiste context zien. Onder honden heerst nou eenmaal een enorme macho-cultuur. Dan gebeurt het wel eens dat een hond te ver gaat.”

Steeds vaker komen honden in het nieuws na ongepast gedrag. Vorige week nog ontstond ophef over een 8-jarige bullterriër die op straat zijn geslachtsdelen likte.

 
Deel dit artikel: