13 ℃

Dierentuinen bedenken iets nieuws: huur een aap

Foto: 5m / Eric Isselee / Shutterstock.com

Niet alleen concertzalen en bioscopen mogen niet veel publiek meer toelaten, maar ook dierentuinen hebben te maken met beperkingen. Vanwege het besmettingsrisico mogen niet veel bezoekers ontvangen worden. Dierentuinen zoeken naarstig naar nieuwe verdienmodellen om te te kunnen overleven. Bij Dierenpark Meppel is het mogelijk om een aap te huren.

“Toen ik op een rustig moment oude filmpjes van de dierentuin bekeek, kreeg ik een inval. Op beelden van een jaar of 80 geleden is te zien dat men zich kostelijk vermaakte met apen en andere inheemse dieren. De handel in apen is nu uiteraard verboden, maar een aap huren, dat kan natuurlijk wél”, zegt directeur Herbi Achterberg van het dierenpark.

Deze week zal de eerste aap uit logeren gaan. De familie Jansen uit Hoogeveen krijgt de jonge chimpansee Milan voor tien dagen in huis. Mevrouw Jansen heeft er veel zin
en gaat Milan heerlijk verwennen. “Ik heb aan de groenteboer al doorgegeven dat ik iedere dag een tros bananen kom halen”, lacht ze. “Ook heb ik wat luiers gekocht, want of ‘ie zindelijk is, weten we nog niet.”

Volgende week gaan we langs bij Daan en Ellen Bertiers, die hun appartement een weekje mogen delen met de 8 jaar oude gorilla Bojo.

 
Deel dit artikel: