23 ℃

Dierentuin experimenteert met vleesvervangers

Foto: OBprod / Fomin Serhii / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Een primeur voor de dieren in Dierenpark Meppel. Het dieet van alle dieren is sinds vandaag volledig vegetarisch. Dierenpark Meppel is de eerste Nederlandse dierentuin die vlees heeft vervangen door vegetarische vleesvervangers.

“Steeds meer mensen beseffen dat vlees eten niet meer van deze tijd is. De vleesindustrie is een enorme belasting voor het milieu, naast het dierenleed dat plaatsvindt in de slachthuizen. Ook onze dieren dienen zich dat te realiseren”, zegt verzorger Jacco Neymeegs.

Alle dieren in de dierentuin krijgen vanaf vandaag 100 procent plantaardig voedsel. Op die manier wil de dierentuin bijdragen aan een beter milieu. “Voor onze olifanten en giraffen is dat geen enkel probleem. Zij waren toch al vegetariĆ«rs”, aldus Neymeegs. “Maar de roofdieren zijn nog niet zo dol op de quinoaburgers, sojaworstjes en andere vleesvervangers. Vooral voor onze leeuwen is dat echt even wennen. Een volwassen leeuw wil elke dag 5 kilo vlees. Sorry, maar in deze tijd kan dat echt niet meer.”

 
Deel dit artikel: