17 ℃

Dierentuin Artis vervangt leeuwen door kleinere katachtigen

Foto: Dutchmen Photography / Anurak Pongpatimet / Shutterstock.com

Een dramatische beslissing voor de Amsterdamse dierentuin Artis. Door de coronacrisis verkeert de dierentuin in financiële problemen en moeten de drie leeuwen weg. Artis gaat de leeuwen vervangen door kleinere en goedkopere katachtigen.

Vanwege het coronavirus is de dierentuin al maanden dicht en zijn er dus geen inkomsten. Hierdoor kan de bouw van een groter leeuwenverblijf niet doorgaan. De drie leeuwen die momenteel in Artis wonen zullen worden vervangen door andere katachtigen.

“We hebben er voor gekozen om de leeuwen te vervangen door de Europese huiskat. Hiervoor hebben we inmiddels overeenstemming bereikt met dierenasiel Zeeburg”, vertelt Artis-directeur Rembrandt Sutorius.

Foto: Daniel R. H / Shutterstock.com

De drie leeuwen van Artis, twee vrouwtjes en een mannetje, verhuizen naar een dierentuin in Zuid-Frankrijk. De Europese huiskat zal daarna definitief zijn intrek nemen in het voormalige leeuwenverblijf. Dit dier eet aanzienlijk minder en is daarom goedkoper te onderhouden. De naam van de kat is Poekie.

Foto: Nancy Beijersbergen / Anurak Pongpatimet / Shutterstock.com

De keuze voor de Europese huiskat is niet toevallig, legt Sutorius uit: “Deze katachtige is in Europa geen onbekende. Op die manier krijgt de bezoeker een stukje herkenning. We hopen dat bezoekers straks weer door de dierentuin zullen wandelen en zeggen: ‘hé, wat leuk, zo eentje heb ik thuis ook’.”

 
Deel dit artikel: