23 ℃

Dierenliefhebbers eisen verbod op paardrijden

Er moet een wettelijk verbod komen op paardrijden. Dat eist de dierenrechtenorganisatie Bestiam Justitia. Volgens de dierenliefhebbers is paardrijden “niet meer van deze tijd”.

Foto: Catherine L Prod / Shutterstock.com

“Geen enkel dier is bedoeld om op te zitten. Helaas zijn er nog steeds mensen die paarden als meubilair behandelen”, zegt woordvoerster Kim Adelborst. “Soms laten ze het arme dier dan ook nog draven. En als het paard niet snel genoeg loopt, wordt het geslagen met een zweep. Zo hoor je niet met dieren om te gaan.”

Alleen al  in ons land zijn duizenden mensen die voor de lol op een paard gaan zitten. “Kijk, vroeger hadden mensen geen keus. Een paard was hun enige vervoermiddel. Maar tegenwoordig is er geen reden meer om deze bizarre traditie in stand te houden”, aldus Adelborst.

Wereldwijd groeit het verzet tegen deze vorm van dierenmishandeling. Toch is paardrijden nog altijd niet verboden. Bestiam Justitia vindt dat de politiek moet ingrijpen. “Als samenleving zou je nu moeten zeggen: mensen, deze barbaarse hobby past niet meer in deze tijd. Kom met je dikke kont van dat paard af en laat dat beest met rust. Een paard is geen brommer.”

 
Deel dit artikel: