Dierenarts: “Uw huisdier is corrupt”

Uw huisdier houdt niet van u, maar toont slechts genegenheid in ruil voor voedsel. Dat zegt dierenarts Thijs Snibbert, onderzoek deed naar integriteit onder huisdieren. Zijn conclusie: uw huisdier is tot op het bot corrupt.

Foto: Lesia Kapinosova / Shutterstock.com

Enthousiast blaft uw hond en uw kat vlijt zich naast u neer op de bank. U houdt van uw huisdier en denkt misschien dat hij of zij ook van u houdt. “Nee, helaas”, aldus de dierenarts. “Uw huisdier is alleen maar geïnteresseerd in aandacht en lekkers. Uw dier staat voor iedereen open, als er maar wat te halen valt. Het maakt voor uw huisdier echt niet uit of u dat bent of iemand anders.”

“Hoe pijnlijk dat ook is: uw huisdier voelt geen enkele liefde voor u. Uw huisdier kijkt alleen naar u om, omdat u daarvoor ‘betaalt’ in de vorm van brokken. In feite gaat het om betaalde ‘liefde'”, aldus Snibbert. “Uw huisdier wil eigenlijk niets met u te maken hebben, tenzij u het dier omkoopt met lekkernijen.”

Volgens Snibbert biedt dit nieuwe inzicht troost voor baasjes van overleden huisdieren: “U hield van uw huisdier, maar u moet zich goed realiseren dat die liefde nooit wederzijds was. Uw huisdier was slechts een achterbaks, inhalig en egoïstisch rotbeest dat jarenlang van uw geld profiteerde.”

 
Deel dit artikel: