19 ℃

Dierenarts organiseert inslaapdag

Elk jaar worden voor de vakantieperiode honderden huisdieren aan hun lot overgelaten. Dierenarts Thijs Snibbert organiseert daarom een speciale dag, waarop baasjes op een humane manier van hun huisdieren af kunnen komen.

Foto: Marshalik Mikhail / Shutterstock.com

Elk jaar worden talloze huisdieren genadeloos gedumpt. “Mensen geven graag veel geld uit aan hun vakantie, maar hebben geen zin in de prijzige opvang van de huisdieren”, zegt Snibbert.  “Helaas zien we dat honden worden vastgebonden aan een boom, katten zonder voer worden achtergelaten, cavia’s massaal worden ‘vrijgelaten’ in het bos en goudvissen worden aangetroffen bij de rioolwaterzuivering. Heel triest. Zo ga je niet met dieren om, vind ik.”

Snibbert vindt het vreselijk dat huisdieren zomaar aan hun lot worden overgelaten. Daarom organiseert hij  aankomende vrijdag een inslaapdag. “Ik ben niet voor niets dierenarts. Ik hou van dieren. Als je op vakantie bent, wil je je geen zorgen hoeven maken om het welzijn van de dieren thuis. Dat begrijp ik best, maar geef je huisdier dan op z’n minst een respectvol einde”, zegt de dierenarts. “Een spuitje is veel humaner. En goedkoper. Daarna kun je met een gerust hart op vakantie.”

 
Deel dit artikel: