Dierenarts: “Laat uw lockdowndier geleidelijk weer wennen aan het asiel”

Foto: LuciaR / Shutterstock.com

Nederland komt geleidelijk weer uit de lockdown. De huisdieren die we tijdens de lockdown voor de gezelligheid in huis hebben gehaald gaan weer terug naar het asiel. 

Dierenarts Thijs Snibbert adviseert om de ‘lockdowndieren’ niet ineens terug te brengen naar het asiel. “De hond of kat heeft bijna drie maanden bij u in huis gewoond. Misschien is het dier daardoor een beetje aan u gehecht geraakt. Nu het dier weer terug kan naar het asiel, is het verstandig om dat geleidelijk te doen.”

“Mensen realiseren zich niet dat een huisdier ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt”, aldus de dierenarts. “U heeft tijdens de lockdown zonder na te denken een hond of kat uit het asiel gehaald. Nu wilt u er weer vanaf. Begrijpelijk, maar doe dat dan wel op een diervriendelijke manier.”

In overleg met het plaatselijke dierenasiel kunt u de omgang met uw lockdowndier langzaam afbouwen. “Doe het niet te snel”, adviseert de dierenarts. “U kunt uw lockdowndier om te beginnen één á twee dagen per week naar het asiel brengen. Daarna bouwt u het aantal asieldagen langzaam op, tot u het dier helemaal aan zijn lot heeft overgelaten en u uw normale leven weer kunt oppakken.”

 
Deel dit artikel: