18 ℃

Dierenarts laat kleine hondjes sneller inslapen

Wie met een klein, agressief hondje naar dierenarts Snibbert gaat, ziet het beestje waarschijnlijk niet meer levend terug. De dierenarts is de agressieve patiëntjes helemaal zat.

hond-chihuahua-bijten-loop“Mensen denken vaak dat pitbulls en dobermanns de agressiefste honden zijn, maar dat klopt niet”, legt Thijs Snibbert uit. “Juist de kleinere rassen hebben een moeilijk karakter. Vooral chihuahua’s zijn echte rothondjes. Ze zijn verantwoordelijk voor talloze bijtincidenten, maar die halen meestal niet het nieuws. Omdat ze zo klein zijn, kunnen ze godzijdank niet veel schade aanrichten.”

Snibbert heeft zich tot doel gesteld om het aantal kleine honden fors te verminderen. “Dit zijn geen gezelschapsdieren. Ze haten gezelschap. Deze honden horen niet in huis. Dat is niet prettig voor het baasje én voor het dier zelf”, zegt hij.

Het preventief ruimen van kleine, agressieve hondjes gaat de dierenarts nog net iets te ver. “Ik moet helaas wachten tot ze iets mankeren. Maar zodra ik weer zo’n opgefokt keffertje op de behandeltafel heb, gaat de spuit erin. Ik laat me niet meer in mijn vingers bijten.”

 
Deel dit artikel: