18 ℃

Dierenactivisten protesteren: “Onverkochte paashazen worden op wrede wijze omgesmolten”

Dierenactivisten protesteren: “Onverkochte paashazen worden op wrede wijze omgesmolten”
Foto: Andrey Kuzmin / Lev Kropotov / Shutterstock.com

Dierenactivisten hebben vanmiddag gedemonstreerd bij Hoff Chocolate in Pijnacker, waar duizenden onverkochte paashazen in de komende dagen worden omgesmolten. De activisten noemen het omsmeltproces ronduit gruwelijk.

Vrachtwagens met paashazen rijden af en aan op het fabrieksterrein. De dieren worden omgesmolten tot bonbons of chocoladeletters. Volgens dierenactiviste Kim Adelborst een ongekend wreed proces: “De hazen gaan in een bad met gloeiendhete chocolade. Soms gaan ze er eerst met hun pootjes in, die dan langzaam wegsmelten. Pas op het allerlaatste moment gaat de haas kopje onder, tot er uiteindelijk niets herkenbaars overblijft. Afschuwelijk.”

Elk jaar na Pasen komen op deze manier duizenden onverkochte paashazen aan hun einde. Adelborst wil dat dit bizarre ritueel onmiddellijk wordt verboden. “Natuurlijk weten we dat het gaat om chocoladedieren, maar het gaat om het principe”, huilt ze. “Welk voorbeeld geef je hiermee aan je kinderen? Dat het okay is om overbodige dieren maar gewoon om te smelten?”

 
Deel dit artikel: