17 ℃

Dierenactivisten in actie tegen muggenmoord

Elk jaar worden miljoenen muggen op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Dierenrechtenactivisten eisen dat justitie harder optreedt tegen de moordenaars die het op deze onschuldige diertjes gemunt hebben.

Foto: Surapol Usanakul / Shutterstock.com

Muggen zijn regelmatig het slachtoffer van gruwelijke mishandelingen en moordpartijen. In slaapkamers, maar ook in achtertuinen zijn de diertjes niet altijd veilig. Dagelijks worden muggen op brute wijze verminkt of doodgeslagen.

“De laatste jaren wordt dierenmishandeling zwaarder bestraft. Toch komen muggenmoordenaars vaak weg met alleen een waarschuwing. Soms wordt er zelfs helemaal niet bestraft. Er zijn zelfs landen waar het afslachten van muggen legaal is. Dat steekt ons”, zegt woordvoerster Willemijn Oele van de dierenrechtenorganisatie Animal Rights Defenders. “Dieren hebben rechten, net als mensen. Waarom gelden die rechten dan niet voor de mug?”

In de komende weken start Animal Rights Defenders met een grote voorlichtingscampagne om de jaarlijkse slachtpartijen onder de aandacht te brengen. Volgens de organisatie begint het met een stukje bewustwording. “Muggen maken een essentieel onderdeel uit van het ecosysteem”, aldus Oele. “Het is onze taak om de dieren een veilige leefomgeving te bieden.”

 
Deel dit artikel: