27 ℃

Dierenactivisten gaan wolf uitrusten met paintballgeweer: “Dier moet zich kunnen verdedigen”

Dierenactivisten gaan wolf uitrusten met paintballgeweer: “Dier moet zich kunnen verdedigen”
Foto: Jolanda Aalbers / Shutterstock.com

De wolf die is gezien in Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Gelderland krijgt een eigen paintballgeweer. Daarmee moet het dier zich beter kunnen verdedigen tegen parkbeheerders die de wolf willen verjagen.

Natuurbeheerders willen met paintballgeweren schieten op de wolf, omdat het dier te dicht bij mensen komt. Dierenactivisten vinden dat daardoor een ongelijke strijd ontstaat. “Wolven hebben van nature geen paintballgeweren. In feite ontstaat dus een oneerlijke situatie, waarin de wolf met paintballgeweren wordt beschoten, maar zelf geen middelen heeft om terug te kunnen schieten”, zegt dierenrechtenactivist Willemijn Oele.

Om de kansen voor de wolf te vergroten, hebben activisten inmiddels een paintballgeweer voor de wolf aangeschaft. “We zullen het wapen vandaag of morgen op een open plek in het bos neerleggen, zodat de wolf het kan pakken”, zegt Oele. “Natuurlijk zal een wolf minder behendig zijn met een paintballgeweer dan een mens. Daar moeten we gewoon realistisch over zijn. Maar we krijgen in ieder geval wel een eerlijk gevecht.”

Afgesproken is dat de natuurbeheerders rode verf gebruiken. Het paintballgeweer van de wolf zal worden gevuld met gele verf. De dierenactivisten willen dat de stand wordt bijgehouden door een onafhankelijke toezichthouder.

 
Deel dit artikel: