16 ℃

“Die lockdown vond hij maar onzin”

Foto: Syda Productions / Zurijeta / Shutterstock.com

“Hij was een echte levensgenieter. Het liefst ging hij elk weekend naar de kroeg, samen met zijn vrienden. Daar genoot hij van. Hij was geen jongen om binnen te zitten. Hij koos voor de vrijheid.”

Marjet Snigters laat een jeugdfoto zien van haar zoon Wesley. “Als kind was hij al een losbol”, vertelt ze. “Ja, dat ging heus weleens mis hoor. Ik zie hem nog de keuken binnenlopen met zijn kapotte knie. Het bloed liep langs zijn been. Maar dan plakte ik er een pleister op en hup, daar ging hij weer. Hij kon nog geen minuut stilzitten.”

“Wesley hield van avontuur. Vorige maand was hij nog met een hele groep naar Texel. Een van z’n vrienden heeft daar een huisje. Volop gezelligheid natuurlijk. Daar hield Wesley van. De lockdown? Daar moest hij niets van hebben. ‘Allemaal bangmakerij’, zei hij. ‘Wat weten die deskundigen er nou van? Ik laat me toch niet mijn vrijheid afpakken?’ En daar had hij natuurlijk helemaal gelijk in.”

Marjet staart naar de foto’s. “Ja, ik mis hem heel erg”, zegt ze na een lange stilte. “Maar hij heeft volop geleefd hoor. Hij liet zich door niemand tegenhouden. Wesley heeft maximaal genoten van het leven, tot het moment dat hij ziek werd.”

 
Deel dit artikel: