11 ℃

“Die Hollanders passen zich helemaal niet aan”

Half Nederland is op vakantie. Ook in Aqua Resort in Turkije is het druk. Het personeel verbaast zich over het asociale gedrag van de Nederlandse toeristen. “Die Hollanders passen zich helemaal niet aan”, klaagt het personeel.

Foto: Zurijeta / Lidia Lydia / Shutterstock.com

Fatima Muhabara werkt als kamermeisje in het Turkse vakantieparadijs. “Ze komen wel hier naartoe, maar ze weigeren een paar woordjes Turks te leren”, moppert ze. “De vrouwelijke toeristen lopen rustig een moskee in zonder hun hoofd te bedekken. Dat is hier heel onfatsoenlijk. Alcohol is in onze cultuur onrein, maar de Hollandse mannen in ons all-inclusive hotel zijn altijd dronken. Kom op, gedraag je een beetje.”

Chef-kok Mohamed Özkur werkt in het restaurant van Aqua Resort. Ook hij schaamt zich voor het onaangepaste gedrag van de Nederlandse vakantiegangers. “Ze eisen uitgebakken spek bij het ontbijt. Hallo, dat is varkensvlees! Dat past niet bij onze cultuur. De Turkse keuken heeft heerlijke gerechten, maar de Hollanders hebben liever een kindermenu met friet en een kipcorn. Schaamteloos.”

Muhabara en Özkur hopen dat de Nederlandse toeristen zich wat meer gaan verdiepen in de Turkse cultuur. “Toeristen zijn hier van harte welkom, hoor”, zegt Özkur. “Maar als je ergens te gast bent, dan hoor je je aan te passen. Anders rotten ze maar op naar hun eigen land.”

 
Deel dit artikel: