23 ℃

Dick Advocaat nu écht bezig met laatste klus: “Alleen de 83 clubs waar ik ooit heb gewerkt mogen me nog bellen”

Dick Advocaat nu écht bezig met laatste klus: “Alleen de 83 clubs waar ik ooit heb gewerkt mogen me nog bellen”
Foto: HeukersMedia / Shutterstock.com

WILLEMSTAD - Dick Advocaat is de nieuwe bondscoach coach van Curaçao. De 76-jarige trainer heeft laten weten dat dit echt zijn allerlaatste klus wordt. Alleen de 83 clubs waar hij ooit heeft gewerkt mogen hem eventueel nog bellen als het bondscoachschap voor Curaçao erop zit.

Glunderend als een klein kind maakte Dick Advocaat bekend dat hij de nieuwe bondscoach van Curaçao wordt. Volgens Advocaat gaat hij daarna écht met pensioen: “In het verleden heb ik vaker met het idee gespeeld om te stoppen als trainer, maar dat heb ik nooit gedeeld met het grote publiek. Nu vind ik het de hoogste tijd om het wél publiekelijk te maken. Curaçao wordt mijn laatste klus. Hierna hoeven alleen de 83 clubs waar ik ooit werkte mij nog maar te bellen voor een eventueel nieuw avontuur als trainer.”

Met deze verrassende ontboezeming lijkt het een zekerheidje dat Advocaat over een paar jaar met trainerspensioen gaat. Hoewel hij wel een kleine slag om de arm houdt: “Naast de 83 clubs die ik ooit heb getraind, mogen ook clubs met een exceptionele status mij natuurlijk bellen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Real Madrid en Bayern München. En verder uiteraard ook alle Engelse clubs tot de zesde divisie aan toe. Maar dat lijkt me niet meer dan logisch.”

 
Deel dit artikel: