21 ℃

Deze winter definitief geen sneeuw

Foto: Z. Jacobs / Shutterstock.com

Het kan misschien licht gaan vriezen, maar sneeuw zit er deze winter niet meer in. Dat hebben de gezamenlijke weerbureaus gisteravond afgesproken tijdens een conferentie in Wageningen.

Tijdens de bijeenkomst werd het weer voor heel 2020 besproken, waaronder ook de komende wintermaanden. “Een westelijke stroming voert regengebieden en zachte lucht aan vanaf de oceaan. Zachte en natte dagen zullen dus domineren en de kans op winterweer is klein”, meldt Weeronline namens de gezamenlijke weerbureaus.

Ook weerbureau MeteoScience ziet sneeuw deze winter niet zitten. “Sneeuw kan zorgen voor flinke overlast, met name voor het verkeer. De vraag is of we dat moeten willen”, zegt weerman Thomas Indra. “Bovendien zijn voor sneeuw aanzienlijk lagere temperaturen nodig. We zien dat daarvoor het draagvlak in de samenleving ontbreekt.”

Of in de winter van 2021 weer sneeuw zal vallen durft het weerbureau vooralsnog niet te beloven. Indra: “Daar kan ik nu nog geen uitspraken over doen. Er zijn in ieder geval nog geen afspraken over. Daarvoor zullen we opnieuw bij elkaar moeten komen.”

 
Deel dit artikel: