17 ℃

Deze tekst is geschreven door ChatGPT

Deze tekst is geschreven door ChatGPT
Foto: Jinning Li / Shutterstock.com

Kunstmatige intelligentie lijkt definitief door te breken op mediaredacties. De geavanceerde tekstgenerator ChatGPT, die in enkele seconden een compleet artikel genereert, zorgt voor een ware revolutie. ChatGPT heeft deze tekst voor ons geschreven. Met dit experiment willen we onderzoeken of we überhaupt nog schrijvers nodig hebben voor onze artikelen.

ChatGPT schrijft artikelen door middel van kunstmatige intelligentie. Volgens de ontwikkelaars van deze tekstgenerator is de tekst die het programma schrijft niet te onderscheiden van teksten die door mensen zijn geschreven.

Tegenstanders van kunstmatige intelligentie wijzen op de gevaren van automatisch gegenereerde teksten. Zij vinden het onwenselijk dat teksten in de toekomst vooral worden geschreven doormiddel van de grote gemene deler en algoritmes. Voorstanders vinden het een uitkomst dat nu iedereen coherente teksten kan schrijven door slechts enkele steekwoorden in te voeren.

Bij Nieuwspaal kijken wij met open blik naar deze nieuwe ontwikkeling. Wij staan zeker niet bij voorbaat negatief tegenover kunstmatige intelligentie. Het enige probleem dat wij hebben met ChatGPT is dat je het programma honderden artikelen kunt laten schrijven zonder dat er ook maar één fucking grapje in staat.

 
Deel dit artikel: