Deze arme ondernemers kwamen dankzij uw geld door de coronacrisis

Foto: Budimir Jevtic / Shutterstock.com

Veel kleine ondernemers zouden niet meer bestaan zonder uw belastinggeld. Met de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) ontvingen ze een beetje noodsteun om de coronacrisis te overbruggen.

Het UWV heeft de gegevens van deze bedrijfjes openbaar gemaakt. Zo kunt u precies zien welke bedrijven de noodsteun hebben ontvangen en hoeveel. Verschillende kleine ondernemers konden dankzij een beetje geld uit het noodfonds het hoofd boven water houden, zoals De Bijenkorf (€ 9.320.526), HEMA (€ 11.396.676) en Gordon (€ 129.357).

“Voor de kleine ondernemer kwam de coronacrisis als een mokerslag. Zonder gratis geld van de overheid had ik het zeker niet gered. Dat was een ramp geweest. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor het voortbestaan van mijn prachtige oude ambacht”, aldus kattenverzuiper Joop Vlettekamp (€ 5.744).

Andere onmisbare bedrijfjes die op deze manier profiteerden van uw belastinggeld zijn RTL Nederland B.V. (€ 3.455.871), Grillroom Aladdin (€ 1.833) en De Speld B.V. (€ 86.311).

 
Deel dit artikel: