15 ℃

‘Despacito’ nog maar 3.891.684 keer op de radio

Wie graag luistert naar de zomerhit ‘Despacito’ van Luis Fonsi en Daddy Yankee heeft pech. Het liedje zal deze zomer in Nederland nog maar 3.891.684 keer op de radio worden gedraaid. Omgerekend betekent dat dagelijks 45.841 keer per radiostation.

Foto: YT CC

Vorige maand spraken de radiostations met elkaar af dat tot en met oktober uitsluitend ‘Despacito’ zal worden gedraaid. “Helaas zien we dat alleen Qmusic zich aan die regel houdt. Sommige radiostations draaien af en toe ook andere muziek. Dat was niet de afspraak”, zegt een woordvoerder namens de gezamenlijke radiostations.

De radiostations hebben nu besloten om de zendtijd voor ‘Despacito’ langzaam af te bouwen. De zomerhit zal op de Nederlandse radiostations nog amper vier miljoen keer worden gedraaid. “Luisteraars zullen helaas af en toe een ander liedje moeten beluisteren, voordat we ‘Despacito’ weer draaien”, aldus de zegsman.

Mediadeskundige Paul van Geelkerken begrijpt niets van de beslissing. “Er zijn in Nederland 2.600 slagerijen en 4.600 bakkers, maar er zijn slechts 689 radiostations die 24 uur per dag dwangmatig ‘Despacito’ draaien. Daar ligt dus nog een enorm gat in de markt.”

 
Deel dit artikel: