23 ℃

Depay vindt dat Weghorst het zich te makkelijk maakt: “Laat hem maar eens scoren met een zweetband”

Depay vindt dat Weghorst het zich te makkelijk maakt: “Laat hem maar eens scoren met een zweetband”
Foto: Mikolaj Barbanell / Shutterstock.com

Wout Weghorst scoorde het belangrijke tweede doelpunt voor het Nederlands Elftal in het EK-duel tegen Polen. Door zijn doelpunt won Oranje de wedstrijd tegen Polen met 2-1. Memphis Depay is blij dat Nederland de wedstrijd won, maar is ook kritisch op zijn vervanger.

Het Nederlands Elftal speelde zondag een goede wedstrijd tegen het Poolse elftal. Maar ondanks een veldoverwicht en flink wat uitgespeelde kansen was het tot de 83e minuut toch nagelbijten voor het oranje legioen. Waar Depay in 81 minuten niet slaagde, lukte zijn invaller Weghorst al na twee minuten: een doelpunt maken in het Volksparkstadion in Hamburg. Ook Depay deelde mee in de feestvreugde. Toch was hij na de wedstrijd kritisch op zijn vervanger.

“Het is hartstikke mooi dat we de eerste wedstrijd van dit EK hebben gewonnen”, zei een duidelijk opgeluchte Memphis Depay voor de camera’s van de NOS. “Ook ik ben blij voor Wout Weghorst dat hij heeft gescoord, maar zonder zweetband om mijn hoofd zou dat voor mij ook een koud kunstje zijn geweest.”

Depay vindt dan ook dat Weghorst het zich te makkelijk maakt: “Ik ben continu bezig om mijn zweetband op zijn plaats te houden. De ene keer zit hij te hoog, dan weer te laag. Soms te strak en soms te los. Bovendien kan ik met die band nooit meer echt lekker koppen. Het is dan ook een enorme inspanning om naast de zorg voor mijn zweetband nog bezig te zijn met voetbal. Daar kan Weghorst nog wat van leren. Mijn vraag aan hem is dan ook: wil je een veelbesproken stijlicoon zijn of een voetballertje dat af en toe een goaltje maakt?”

 
Deel dit artikel: