17 ℃

Den Haag probeert nieuwe Kamerleden te werven met startbonus van 100 euro

Den Haag probeert nieuwe Kamerleden te werven met startbonus van 100 euro
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Volodja1984 / Shutterstock.com

DEN HAAG - Nu de ene na de andere parlementariër de politiek verlaat, staan er een hoop vacatures open voor nieuwe, ambitieuze politici. Toch komen er nauwelijks sollicitatiebrieven, waardoor de openstaande functies maar niet worden vervuld. In de hoop meer Tweede Kamerleden aan te trekken, verleidt Den Haag aarzelende politici in spe daarom nu met een startbonus van 100 euro. Zittende Kamerleden krijgen een extraatje als ze voor vier jaar bijtekenen.

“Door de inflatie wordt alles duurder in ons land”, legt parlementslid Harry Steenvalk uit die de wervingscampagne heeft bedacht. “Politiek geïnteresseerde mensen denken: allemaal leuk en aardig zo’n blauw stoeltje, maar levert het ook nog iets op? De mensen zijn sceptisch en dat is volkomen begrijpelijk, want er moet ook gewoon brood op de plank komen.”

Steenvalk hoopt dat de welkomstbonus van 100 euro ertoe zal leiden dat mensen die nu nog twijfelen alsnog gaan solliciteren op een plekje in de Tweede Kamer: “Dit aanbod maakt het naar mijn idee financieel erg aantrekkelijk om als parlementslid aan de slag te gaan. Het is gewoon een fijne buffer die tegemoetkomt aan je dagelijkse basisbehoeften. En omdat de startbonus waarschijnlijk maar tijdelijk is, ben je als werkzoekende ambtenaar in feite dief van je eigen portemonnee als je nu niet solliciteert.”

 
Deel dit artikel: