19 ℃

Demonstratie tegen paard van Sinterklaas

Na Zwarte Piet verdwijnt mogelijk ook het paard van Sinterklaas. Actievoerders van dierenrechtenorganisatie Bestiam Justitia eisen dat bij de optredens van Sinterklaas geen paarden meer worden gebruikt.

sinterklaas-schimmel-sinterklaasfeest-zwartepiet“Het paard van Sinterklaas is een walgelijke verwijzing naar het verleden, waarin paarden werden gebruikt als vervoermiddel. Deze traditie past niet meer in de huidige tijd”, zegt woordvoerster Kim Adelborst namens de actiegroep.

De actievoerders vinden dat er bij het sinterklaasfeest sprake is van dierenmishandeling. “Het paard wordt door een menigte van schreeuwende kinderen gedwongen. Voor een dier is dat een zeer traumatische ervaring. Daarnaast wordt kinderen verteld dat Sinterklaas op een paard over daken loopt. Dat kán een paard niet eens.”

De dierenrechtenorganisatie is van plan om bij verschillende optredens van Sinterklaas te demonstreren. “Het is tijd om te breken met deze afschuwelijke traditie”, zegt Adelborst. “Wij hebben niets tegen Sinterklaas, maar daar moet je geen paard mee opzadelen.”

 
Deel dit artikel: