13 ℃

Demonstranten Museumplein willen niet rellen op kunstgras

Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

Het Museumplein in Amsterdam krijgt een grondige opknapbeurt. De gemeente gaat de grasmat vervangen door kunstgras, maar niet alle demonstranten zijn daar blij mee.

De renovatie van het Museumplein gaat op 20 april van start. De grasmat is door de demonstraties van de afgelopen weken niet meer zo mooi en zal daarom worden vervangen. De gemeente heeft gekozen voor steviger, onderhoudsarm kunstgras. Dat leidt tot boze reacties van de demonstranten die wekelijks van het Museumplein gebruik maken om te rellen.

“Als je er een waterkanon op zet, dan wordt kunstgras spekglad. Dan heb je gewoon veel minder grip”, zegt demonstrant Wesley Nulder. “Daarnaast kun je flinke schaafwonden oplopen als je op kunstgras een sliding maakt.”

De gemeente Amsterdam begrijpt de bezwaren van de demonstranten, maar wijst ook op de voordelen van kunstgras: “Het Museumplein was oorspronkelijk ontworpen voor recreatie, maar het wordt nu voornamelijk gebruikt om op te rellen. Daarvoor is echt gras minder geschikt. In de afgelopen weken hebben we heel vaak plekken moeten herstellen die door de demonstranten waren kaalgetrapt. Met kunstgras heb je dat probleem niet.”

Toch is Nulder niet overtuigd. Zondag wil hij samen met andere vaste demonstranten van het Museumplein demonstreren tegen de plannen van de gemeente.

 
Deel dit artikel: