19 ℃

Demente man (92) over bezoekverbod: “Bij mij komt sowieso alleen mijn moeder”

Foto: Nadya Chetah / Shutterstock.com

Om te voorkomen dat ouderen besmet raken met het coronavirus, geldt in alle verzorgingshuizen per direct een bezoekverbod. Harrie de Groot (92) uit verpleeghuis Het Kasjot in Lutterkerke zal de nieuwe maatregel een zorg zijn.

Het personeel van Het Kasjot in Lutterkerke is kapot van de bezoekverboden. “Het is verschrikkelijk voor de familie van onze patiënten”, zegt hoofdverpleegster Lucia Bloedwijn. “Mensen die altijd trouw hun familielid bezoeken kunnen nu alleen nog telefonisch contact hebben. Dat is keihard. Neem bijvoorbeeld mijnheer De Groot. Hij is ernstig dement. Elke week komen zijn zoons en aanhang bij hem op bezoek. Een paar achterkleinkinderen komen zelfs twee keer per week bij hem een kopje thee drinken. Dat mag nu niet meer.”

In het hoekje van de helverlichte ruimte zit meneer De Groot (92) voor zich uit te staren. Het bezoekverbod laat hem koud: “Ik heb mijn hele leven lang nog geen familie over de vloer gehad. Mijn moedertje is de enige die mij dagelijks trouw bezoekt. En die blijft gewoon komen hoor, want zij komt via de schoorsteen.”

 
Deel dit artikel: