19 ℃

Delfzijl is een complot

Delfzijl bestaat niet. Tot die opzienbarende conclusie komt de vakgroep Sociale Geografie en Planologie van de Universiteit van Utrecht na onderzoek. Volgens geograaf Werner van Hulst is “Delfzijl” een zorgvuldig voorbereid complot.

Delfzijl is een complotVan Hulst is zelf nog een beetje beduusd van zijn ontdekking: “We zijn eigenlijk bij toeval tot dit inzicht gekomen. Ik zat met zes collega-geografen in de kroeg en wij constateerden dat geen van ons ooit in Delfzijl is geweest en dat we ook niemand kennen die daar woont. De kans dat zeven mensen daar niemand kennen, is statistisch gezien eigenlijk nul. Er is maar één conclusie mogelijk: dat hele Delfzijl is gewoon verzonnen!”

Van Hulst heeft een vermoeden waarom Delfzijl dan wel op de landkaart staat. “Het is een complot”, aldus de onderzoeker. “Jaarlijks worden er vanuit Den Haag tientallen miljoenen euro’s naar Delfzijl overgemaakt voor armoedebestrijding, de zorg, noem maar op. Het kan niet anders of een paar mensen worden daar heel, heel erg rijk van. En weet je wat raar is? Sinds wij met deze conclusie naar buiten zijn gekomen melden zich allemaal mensen bij ons die zeggen dat ze wel in Delfzijl wonen. Die maken natuurlijk allemaal onderdeel uit van het complot. Bizar om te zien hoeveel mensen hierbij betrokken zijn.”

Het televisieprogramma EenVandaag komt vanavond met een onthullende reportage over “Delfzijl”.

 
Deel dit artikel: