19 ℃

Defensieminister Ank Bijleveld niet naar uitvaart Jürgen Conings

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Minister van Defensie Ank Bijleveld zal niet aanwezig zijn bij de uitvaart van de omgekomen Belgische militair Jürgen Conings. Dat heeft het Ministerie van Defensie laten weten.

Het lichaam van korporaal Jürgen Conings werd zondagochtend gevonden. De uitvaart vindt komende week plaats, maar Nederland heeft besloten geen delegatie naar België te sturen om de plechtigheid bij te wonen.

Correspondent Jean Uytenbuitenaerde spreekt van een hoogst ongebruikelijke beslissing: “Nederland en België zijn op militair gebied nauw met elkaar verbonden. Niet alleen binnen het NAVO-bondgenootschap werken we samen, maar ook bijvoorbeeld bij het bewaken van elkaars luchtruim. Het is dan ook zeer opmerkelijk dat Nederland geen afvaardiging stuurt als een Belgische militair sneuvelt.”

Conings kwam om het leven tijdens een survivaltocht in het Dilserbos, niet ver van de Nederlandse grens. Onduidelijk is of het Nederlandse Ministerie van Defensie inmiddels haar condoleances heeft overgebracht aan de Belgische strijdkrachten.

 
Deel dit artikel: