20 ℃

Deelnemers Songfestival vinden zingen met mondkapje geen probleem

Foto: Evrymmnt / Shutterstock.com / Oscar Anjewierden / Flickr CC

De artiesten van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam hebben begrip voor de maatregelen tegen het coronavirus. “Met zo’n mondkapje is het lastig zingen, maar de veiligheid staat voorop”, aldus de Nederlandse deelnemer Jeangu Macrooy.

Deskundigen vrezen dat het Eurovisie Songfestival, waar veel mensen uit allerlei landen bij elkaar zijn, een besmettingshaard wordt voor het coronavirus. De organisatie denkt daarom na over maatregelen om te voorkomen dat artiesten en publiek besmet raken. Mogelijk vindt het Songfestival zelfs zonder publiek plaats.

Zeker is in ieder geval dat de artiesten een mondkapje zullen dragen. De Nederlandse deelnemer Jeangu Macrooy heeft er inmiddels al mee geoefend. “Je hoort het wel een beetje. Mijn stem klinkt doffer. Een soort muzikaal gemompel. Maar ik snap de noodzaak”, aldus de sympathieke zanger. “Zeker voor artiesten die een beetje spugen tijdens het zingen, zoals ik.”

Macrooy is niet bang dat het mondkapje ten koste gaat van de punten: “Kijk, als álle artiesten zo’n mondkapje dragen, hebben we allemaal hetzelfde nadeel. En laten we eerlijk zijn: de kans dat Nederland twee keer achter elkaar het Songfestival wint is sowieso nihil.”

 
Deel dit artikel: