18 ℃

Deelnemers klimaattop vinden het jammer dat het afgelopen is: “Sauna’s, zwembaden, airco’s en limousines waren uitmuntend”

Deelnemers klimaattop vinden het jammer dat het afgelopen is: “Sauna’s, zwembaden, airco’s en limousines waren uitmuntend”
Foto: Dan Morar / Tom Kuest Fotograf / Shutterstock.com

DUBAI - Op de klimaattop in Dubai is na ruim twee weken een akkoord gesloten. Daarmee komt een einde aan de drukbezochte top. De meeste van de 70.000 deelnemers vinden het spijtig dat ze moeten vertrekken uit het luxueuze Dubai.

Terwijl het in Nederland nat en koud is, scheen in Dubai de laatste twee weken de zon uitbundig. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden hadden de deelnemers van de klimaattop niets te klagen. Ook qua hospitality was alles goed geregeld in de grootste en meeste luxueuze stad in de Verenigde Arabische Emiraten. De deelnemers werden zelfs zo in de watten gelegd dat meeste van hen het jammer vinden dat de top is afgelopen.

Ook Europees Klimaatcommissaris Wopke Hoekstra neemt met weemoed afscheid van Dubai. “Deze klimaattop heeft mij duidelijk gemaakt dat de wereld veel kan leren van Dubai”, zei Hoekstra in zijn dankwoord. “Goed werkende airco’s, voldoende sauna’s en niet alleen ik maar ook mijn ambtenaren hadden een eigen limousine tot hun beschikking. Als we rond het middaguur klaar waren met werken, ging ik een ontspannen stukje skiën in de waanzinnige skihal met echte pinguïns in het centrum van Dubai. Kortom, aan alle basisvoorwaarden was voldaan om de klimaatproblemen van de toekomst voor eens en altijd te tackelen.”

 
Deel dit artikel: