22 ℃

Debatavond Duitse klimaatontkenners afgelast

Debatavond Duitse klimaatontkenners afgelast
Foto: Philipp Jakob / Shutterstock.com

SCHROBENHAUSEN - De jaarlijkse debatavond van de Duitse Vereniging van Klimaatontkenners (Deutsche Klimawandelleugner Verein) gaat niet door. Leden van de vereniging zouden morgen samenkomen in Schrobenhausen, maar door onvoorziene omstandigheden moet de bijeenkomst worden afgelast. 

De Deutsche Klimawandelleugner Verein zou in de Zuid-Duitse plaats een open discussie voeren met verschillende partijen. Ook sprekers van Forum voor Democratie zouden aanwezig zijn om uit te leggen waarom er volgens hen niets vreemds met het klimaat aan de hand is. Maar volgens woordvoerder Martin Bormann komt het debat momenteel om organisatorische redenen slecht uit.

“Helaas is het conferentiecentrum momenteel niet toegankelijk. Daarom kunnen wij helaas niet aanwezig zijn om te beargumenteren dat klimaatverandering slechts een verzinsel is van de linkse politiek en de NOS”, legt Bormann uit.

Het debat zou plaatsvinden in het centrum van Schrobenhausen, dat door extreme buien en daaropvolgende overstromingen momenteel half onder water staat. Bormann benadrukt dat de afgelasting daar absoluut niets mee te maken heeft.

 
Deel dit artikel: