12 ℃

De slachtoffers van corona: Wesley verloor 90% van zijn inkomen

Foto: Astarot / Shutterstock.com

Sommige ondernemers worden harder geraakt dan de anderen. De gehele entertainmentbranche ligt al sinds maart volledig stil. Wij spraken een van de getroffenen, de 31-jarige Wesley, op zijn oude werkplek bij de Johan Curijff ArenA.

Uit zijn Gucci heuptasje pakt hij zijn iPhone 12 Pro en toont foto’s uit 2019. “Kijk hier ging het allemaal nog superfakka”, vertelt Wesley. “Metallica, Pink, de Toppers, Elton John, KISS, allemaal concerten waarbij mijn handel binnen no-time verkocht was. De goeie ouwe tijd, weet je.”

Wesley koopt via de reguliere kanalen toegangstickets voor concerten en sportevenementen en verkoopt deze voor een veelvoud door aan geïnteresseerde kopers. “Helaas is door die fakking corona mijn handel volledig stil komen te liggen. Ik heb nul inkomsten meer, ouwe! 90 procent van mijn handel is pleitos. Ik heb nog een TOZO en NOW regeling aangevraagd voor Mo en Bolle Mike (zijn medewerkers, red.), maar deze werden afgewezen omdat ik een bijstandsuitkering krijg. Meten met twee maten van dat slappe kabinet Rutte. Smerig!”

Hoe komt Wesley nu aan zijn geld? “Ik heb met Ticketmaster en Mojo gebeld om te vragen of wij niet iets kunnen fixen. Ik ben toch een soort tussenpersoon van hun. Helaas stond ik uren in de wacht en heb ik opgehangen. Waardeloze service! Ik zou met zo’n bedrijf echt never nooit business doen”, eindigt de zwarthandelaar, terwijl hij vier kaartjes verkoopt aan nietsvermoedende Italiaanse toeristen voor het Nationale Aftelmoment op Oudejaarsavond.

 
Deel dit artikel: