21 ℃

De slachtoffers van corona: Jan-Willem verdient nu 40.000 euro minder

Foto: M101Studio / Shutterstock.com

Sommige werknemers worden door de coronacrisis harder geraakt dan anderen. Piloten van KLM moesten maar liefst 20 procent van hun salaris inleveren. Hoe gaat het nu met ze?

Willem-Jan Ebbink (53) is gezagvoerder op een Boeing 777. Maar door corona zit hij al zeven maanden thuis in Bussum. Verloren nipt hij aan zijn chai latte en staart naar zijn Breitling Aviator.

“Twintig procent inleveren op een jaarsalaris van meer dan 200.000 euro is gewoon ontzettend veel. We praten over veertigduizend euro! Voor sommige mensen is dat een heel jaarsalaris. Ik weet niet hoe ik de aankomende periode moet rondkomen. De kosten lopen namelijk gewoon door.”

“De villa in Bussum, de hypotheek op het tweede huisje in Marbella, de kooplust van Julie-Claire (zijn 26-jarige vrouw, red.), de polo, hockey en curlingvereniging van de kids en de noodzakelijke driegangenmenu’s van de bezorgende sterrenrestaurants. Ik kan het niet meer opbrengen”, zucht Ebbink. “Nog even en dan moet ik boodschappen gaan doen bij de Lidl en de Aldi.”

Jan-Willem hoopt dat de overheid te hulp schiet: “Een kleine tegemoetkoming lijkt me redelijk. Al is het maar een paar duizend euro per maand extra. Alle kleine beetjes helpen.”

 
Deel dit artikel: