De Mol hoeft nooit naar huis: hoe vindt Anna Gimbrère het leven in Mexico?

De Mol hoeft nooit naar huis: hoe vindt Anna Gimbrère het leven in Mexico?
Foto: Farec / Shutterstock.com / Nieuwspaal Mexico

LA SáBANA - Na een zinderende finale van het 24e seizoen van Wie is de Mol? werd duidelijk dat Anna Gimbrère degene was die in Mexico een dubbelrol speelde. In tegenstelling tot haar groepsgenoten kon Anna iedere aflevering dus met een gerust hart deelnemen aan de executie, want zoals presentator Rik van de Westelaken wekelijks aangaf: “De Mol hoeft nooit naar huis”. Na haar ontmaskering als Mol besloten we Anna op te zoeken bij haar thuis in Mexico en te vragen hoe het leven daar is.

“Het is nog best even wennen”, bekent Anna. “De natuur hier is adembenemend mooi en de mensen zijn hartstikke vriendelijk, maar ik voel me ook tamelijk eenzaam. Natuurlijk spreek ik een aardig woordje Spaans, maar de gemiddelde Mexicaan is niet zo te porren voor de kwantummechanica of wetten van Isaac Newton. Op zulke momenten mis ik mijn partner, mijn vrienden en mijn collega’s in Nederland enorm. Ik hoop dat het goed met hen gaat.”

Kan Anna niet gewoon teruggaan naar Nederland? “Nee, dat mag niet”, zegt Anna resoluut. “Toevallig mocht ik voor de live finale even naar Nederland, maar direct na de uitzending werd ik in een busje terug naar Schiphol gereden voor mijn terugvlucht. Het valt me soms zwaar, maar de Mol zijn is natuurlijk ook niet alleen maar leuk. Gelukkig woont oud-Mol Dennis Weening ook al zestien jaar in Mexico. Hij steunt me deze dagen en verzekert me dat het beter wordt met de tijd, al is dat nu nog moeilijk voor te stellen.”

 
Deel dit artikel: