19 ℃

“De mensen moeten gewoon betalen”

Foto: Marsan / Shutterstock.com

Wie schulden heeft, moet ze uiteindelijk afbetalen. Dat weet iedereen. Toch zijn veel mensen niet in staat om hun schulden af te lossen. Dan krijgen ze te maken met incassobureau KnockOut van Jordi Hoefs.

“De meeste incassobureaus zijn veel te lief”, zegt Hoefs. “Ze treden met schuldenaars in overleg, of bieden zelfs een afbetalingsregeling aan. Dat werkt niet. Mensen houden van een stukje duidelijkheid. Wie bij ons in het incassotraject belandt, doet geen oog meer dicht.”

Zijn aanpak heeft succes, want alle openstaande schulden die door KnockOut werden afgehandeld konden uiteindelijk worden geïncasseerd. Hoefs: “Ik stuur in principe nooit aanmaningen, maar ga direct over tot huisbezoeken. Meestal ’s nachts. Aan de deur stel ik eerst een ultimatum van tien minuten. Is er dan nóg niet betaald, dan loop ik door naar de kinderkamer.”

En als een schuldenaar écht niet kan betalen? “Dan zoeken we samen naar een oplossing”, zegt Hoefs. “Eén keer kwam ik bij een bejaarde vrouw die aan de deur een hartinfarct kreeg. Dan moet je creatief zijn. Gelukkig had ze enkele dure ringen en twee gouden tanden. Ze hoefde dus niet met schulden haar graf in. Kijk, daar doe je het voor.”

 
Deel dit artikel: