16 ℃

De Jonge: “Publiek bij bevallingen weer toegestaan”

Foto: YT CC

In navolging van de proef met publiek bij het betaald voetbal kunnen de mama’s in spe ook weer genieten van een volle tribune.

Minister De Jonge gaf eerder al aan de mogelijkheden te onderzoeken en komt nu met de verlossende woorden: “Publiek is weer toegestaan, maar met in achtneming van 1,5 meter en met mondkapje. We beperken het voorlopig nog wel tot 30 toeschouwers. Indien men kiest voor buiten bevallen mogen het er 50 zijn.”

Hiermee wordt een einde gemaakt aan de onwenselijke situatie dat de aanstaande vader, ouders, grootouders, verdere familie, vrienden en collega’s de bevalling via Zoom moesten volgen.

Gynaecoloog Marijke de Graayer maakte het meer dan eens mee dat er gestopt moest worden met persen, omdat de vriendin van een tante geen goede WiFi verbinding had. “Dat is echt vervelend. Ze heeft gewoon recht op een goed verslag. Een bevalling is een belangrijke gebeurtenis. Zo’n moment wil je echt met elkaar delen.”

Gertina van Rijsbergen had dinsdag de primeur in het Canisius Wilhelmina-ziekenhuis in Nijmegen. De dertig plaatsen voor toeschouwers waren binnen 10 minuten vergeven.

 
Deel dit artikel: