16 ℃

De Jonge: “Persconferenties helaas ook in het weekend nodig”

Foto: CC

Ook in het weekend zullen persconferenties over het coronavirus nodig zijn. Dat zei demissionair minister Hugo de Jonge zondagmiddag in een ingelaste persconferentie.

Vanaf de start van de coronapandemie werden persconferenties alleen op doordeweekse avonden gegeven, maar volgens De Jonge zijn de omstandigheden veranderd: “Door de komst van de omicronvariant sta ik hier toch op zondagmiddag met de pers te praten, hoe vervelend ik dat ook vind.”

De Jonge wilde nog niet inhoudelijk ingaan op de nieuwe virusvariant: “Dat is iets voor later. Op dit moment gaat het erom dat ik hier op zondagmiddag een persconferentie sta te geven.”

Of de minister zijn overuren gecompenseerd krijgt, is nog niet duidelijk. “Daarover wordt achter de schermen overleg gevoerd met Personeelszaken”, zei De Jonge desgevraagd. “En als er gecompenseerd gaat worden, kan dat zowel in vrije tijd als in extra salaris. Wat mij betreft dat laatste, maar daarover hoop ik volgende week meer duidelijkheid te krijgen. En voor dit moment laat ik het hierbij.”

 
Deel dit artikel: