11 ℃

De Jonge overweegt terugkeer vanwege griepgolf: “Als het land mij nodig heeft, dan ben ik er”

Foto: CC

Hugo de Jonge heeft aangeboden om zijn oude baan als minister van Volksgezondheid weer op te pakken. “Nederland heeft te maken met een ongekende griepgolf. Ik vrees dat we er zonder mijn hulp niet uitkomen”, aldus De Jonge.

In de afgelopen maand zat een op de tien werknemers ziek thuis. Vooral griep was de oorzaak. Griep was goed voor maar liefst 35 procent van de ziekmeldingen en daarmee is officieel sprake van een griepgolf.

Hugo de Jonge is momenteel minister van Wonen, maar gezien de omstandigheden is hij bereid om tijdelijk terug te keren op zijn post bij Volksgezondheid. “Juist nu heeft ons land doortastend leiderschap nodig. Gezien mijn achtergrond ben ik de enige die weet hoe je deze nieuwe gezondheidscrisis het hoofd moet bieden. Daarnaast ben ik ook een beetje de publiekslieveling geworden. Burgers vertrouwen mij, als het gaat om hun gezondheid”, aldus De Jonge. “Ik heb nu weliswaar een andere baan en andere ambities, maar als het gaat om het landsbelang moet je je ego opzij zetten, vind ik.”

De Jonge heeft al concrete ideeën over de aanpak van de griepgolf: “Dit land schreeuwt om maatregelen om de griepgolf onder controle te krijgen. Ik weet precies hoe je die maatregelen moet invoeren, zonder al te veel sociale onrust.”

 
Deel dit artikel: