De Jonge begrijpt ophef privémail niet: “Zolang niemand weet dat mijn wachtwoord 12345 is, kan het geen kwaad”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Minister Hugo de Jonge blijkt tijdens de coronacrisis meerdere malen gebruik te hebben gemaakt van zijn privémail. Dit gaat tegen het uitdrukkelijke advies van het eigen Handboek voor Bewindslieden in, maar De Jonge zelf ziet weinig kwaad in zijn mailtjes.

Hugo de Jonge gebruikte tijdens de coronacrisis zijn persoonlijke mailadres voor werkgerelateerde mails. Dit tot ergernis van andere politici die vinden dat De Jonge hiermee de veiligheid van vertrouwelijke informatie heeft ondermijnd. Maar volgens De Jonge loopt het allemaal niet zo’n vaart: “Zolang niemand weet dat mijn wachtwoord 12345 is, kan niemand mijn mail hacken.”

De minister zegt overigens een waterdicht plan B te hebben voor als zijn mail toch gehackt wordt: “Uiteraard kijk ik als minister ook verder dan mijn eigen neus lang is. Daarom heb ik een plannetje bedacht waarmee ik hackers te slim af ben. Als ze mijn mail weten te hacken, verander ik mijn wachtwoord razendsnel in 54321. Een waterdicht en superslim plan waardoor vertrouwelijke informatie ook op mijn privémail uitermate geheim blijft.”

 
Deel dit artikel: