15 ℃

Brandweer wil makkelijker telefoonnummer

Brandweer wil makkelijker telefoonnummer
Foto: WijnandG / Shutterstock.com

De brandweer heeft gevraagd om een makkelijker telefoonnummer voor spoedgevallen. Het huidige nummer, 112, blijkt voor veel mensen te ingewikkeld.

Volgens de brandweer worden noodsituaties regelmatig te laat of helemaal niet gemeld, omdat mensen het telefoonnummer niet weten. “Als hun huis in brand staat, zijn mensen vaak toch wat gespannen. Soms is er gewoon geen tijd om het nummer op te zoeken. Dan toetsen ze maar lukraak wat nummers in, maar vaak is dat net niet het nummer van de brandweer”, legt brandweercommandant Fred Driessen uit.

Hulpdiensten hebben nu al een makkelijker nummer dan de meeste andere bedrijven, maar volgens Driessen kan het allemaal nog best wat eenvoudiger. “We hebben het hier over verschillende cijfers. Voor de meeste mensen is dat geen probleem, maar je moet ook rekening houden met mensen die minder goed zijn met getallen.”

De brandweer heeft bij de Nationale Telecomautoriteit gevraagd om een telefoonnummer dat niet uit verschillende cijfers bestaat: “We denken aan 11111111111, of gewoon 1.”

 
Deel dit artikel: