16 ℃

David Attenborough maakt documentaire over ondergang Partij voor de Dieren

David Attenborough maakt documentaire over ondergang Partij voor de Dieren
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Lev Radin / Shutterstock.com

DEN HAAG - Wie precies wil zien hoe de Partij voor de Dieren ten onder is gegaan, kan binnenkort terecht bij de BBC. De bekende bioloog en televisiemaker David Attenborough werkt aan een documentaire over de dierenpartij.

Met speciale apparatuur hebben Attenborough en zijn team bijzondere beelden van de Partij voor de Dieren kunnen maken. Te zien is hoe Esther Ouwehand zich gedraagt als zij zich onbespied waant. Met een nachtcamera heeft Attenborough het paargedrag van partijmedewerkers in beeld kunnen brengen. In de documentaire zijn ook spectaculaire beelden te zien van de ruzies die in de PvdD ontstaan als de leiders zich bedreigd voelen.

“Het zijn beelden die zowel mooi als treurig om te zien zijn”, zegt Attenborough. “Het is mooi dat we met deze beelden het natuurlijke gedrag van de Partij voor de Dieren hebben vastgelegd, zodat ook toekomstige generaties nog naar Ouwehand in haar politieke habitat kunnen kijken. Anderszins is het natuurlijk treurig dat ook deze kwetsbare soort straks voorgoed verdwenen is.”

 
Deel dit artikel: