28 ℃

Dave (23) en Iris (21) zijn officieel vrienden na lange friends-without-benefits-fase

Dave (23) en Iris (21) zijn officieel vrienden na lange friends-without-benefits-fase
Foto: Friends Stock / Shutterstock.com

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar vanaf vandaag is het ook echt officieel: Dave Gulpers (23) en Iris Woers (21), beiden uit Tilburg, hebben besloten om een vriendschapsrelatie met elkaar aan te gaan. Na maandenlang fijne gesprekken met elkaar te hebben gevoerd, durven ze nu beiden deze nieuwe stap te zetten en kenbaar te maken aan anderen.

“Elke keer als ik met Dave had afgesproken, waren mijn vriendinnen hartstikke nieuwsgierig en vroegen ze me de hemd van het lijf”, blikt Iris terug met een glimlach. “Als ik dan de vraag kreeg of er nog wat gebeurd was, kon ik telkens weer vertellen hoe fijn ik met Dave had kunnen praten over zaken als sport, muziek, filosofie of politiek. Mijn vriendinnen reageerden dan nooit erg enthousiast hierop, ik denk dat ze een beetje jaloers waren op de friends-without-benefits-fase waarin Dave en ik toen zaten. Nu ik echt officieel bevriend ben met Dave, hoop ik dat ze wat blijer zullen reageren.”

Dave is ook opgelucht dat hij zijn omgeving nu eindelijk kan vertellen dat Iris en hij vrienden zijn. “Het was soms niet gemakkelijk”, reflecteert Dave. “Mensen hebben de neiging om zoiets al snel een naam te willen geven. Ik hoor ze nog zeggen: ‘Dave gaat zeker weer naar die goede vriendin van hem vanavond!’ Als je er zelf nog niet helemaal uit bent of je wel vriendschap met iemand wil sluiten, voel je toch een zekere druk daardoor.”

Iris gaat vanavond voor het eerst kennismaken met de ouders van Dave. “Mijn ouders hebben altijd gezegd dat ze mij een leuk meisje gunnen dat bij mij past”, glundert Dave. “Wat zullen ze daarom trots op mij zijn als ik straks Iris aan hen voorstel en vertel over onze vriendschap.”

 
Deel dit artikel: