12 ℃

Darters bezorgd over betaalmuur: “Hoe hoog wordt dat ding?”

Foto: Sven Mandel / Wiki Commons CC

De komende vijf jaar zal het darten niet meer te zien zijn bij RTL. De pijltjesgooiers zullen achter een betaalmuur komen. Dit tot grote schrik van de darters zelf.

Nadat al bekend was geworden dat de Formule 1 achter een betaalmuur gaat, is het nu ook duidelijk dat het darten achter zo’n muur verdwijnt. Voor de darters kwam dit nieuws als donderslag bij heldere hemel.

Volgens Peer Verdaasdonk, beter bekend als De Dolk uit Wolluk, kan de betaalmuur catastrofale gevolgen hebben: “Een muur is wel het laatste waar we in het darten op zitten te wachten. Het is nu eenmaal heel belangrijk dat we een goed zicht blijven houden op het bord. Ik hoop dat daar een beetje rekening mee wordt gehouden.”

Ook manager Ted van Pavert heeft zijn bedenkingen over de betaalmuur: “Een muur in het darten? Wie bedenkt dat in hemelsnaam? Ik kan je zeggen dat mijn spelers, waaronder Mike the Spike en Will van Bil, ontzettend boos zijn over deze nieuwe ontwikkelingen. De spelers weten absoluut niet waar ze aan toe zijn. En we hebben het hier natuurlijk niet over domme jongens. Het gaat hier om topsporters die veel nadenken over hun sport. Maar hoeveel ze ook prakkiseren, ze zien absoluut geen mogelijkheden om over een muur heen te gooien. Helemaal niet als ze er ook nog voor moeten betalen.”

 
Deel dit artikel: