11 ℃

Dansmarathon SBS6 nadert ontknoping: nog 14 kijkers over

Foto: YT CC

Het is ongekend spannend bij de Dansmarathon van SBS6. Met nog enkele uren tot de finale zijn er nog 14 kijkers over. Welke kijker houdt de Dansmarathon het langst vol?

De Dansmarathon ging donderdagavond van start met 265.000 kijkers, maar de meesten vielen al na enkele minuten af. Veertien doorzetters kijken nu nog naar de dansvloer waarop willekeurige Nederlanders verveeld een dansje doen op de muziek van b-artiesten.

Kijker Mirjam Roomkelk (52) is een van de weinige overgebleven kijkers. “Ja, ik heb wel getraind. Ik had van tevoren al een paar avonden naar SBS6 gekeken om aan het niveau te wennen, maar het valt toch tegen. Al na een uur moest ik vechten tegen de slaap”, geeft ze toe.

Toch hoopt Mirjam de finale te halen. “Mijn man heeft de afstandsbediening verstopt, zodat ik niet kan zappen”, verklapt ze haar strategie. “SBS6 speelt het heel slim. Ze doen er alles aan om het de kijker zo moeilijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld met dat optreden van Guus Meeuwis op vrijdagavond. Dat was loodzwaar.”

 
Deel dit artikel: