27 ℃

Dankzij Willem Worst hoeven de demonstranten van Extinction Rebellion in Den Haag geen honger de lijden

Dankzij Willem Worst hoeven de demonstranten van Extinction Rebellion in Den Haag geen honger de lijden
Foto: PH 888 / Shutterstock.com

Enkele duizenden activisten van Extinction Rebellion worden zaterdag in Den Haag verwacht voor de grote klimaatdemonstratie. Honger hoeven ze niet te lijden. Willem Worst is erbij om de hongerige klimaatactivisten van een broodje worst, een frikandel of een broodje warme beenham te voorzien.

Willem Worst, of Willem van Schilferen zoals hij in werkelijkheid heet, is met zijn food truck een bekende verschijning bij evenementen en demonstraties. “Ik kijk in de krant waar er gedemonstreerd wordt en dan ga ik erop af”, vertelt Willem. “Waar veel mensen komen, moet gewoon iets te eten zijn. Op een lege maag kun je toch niet actievoeren?”

“Nee, ik blijf altijd onpartijdig. Het gaat er niet om of ik het met de demonstranten eens ben. Ik zeg altijd maar zo: van mij krijg je geen mening, van mij krijg je worst. Veel voor weinig”, lacht Willem. “Voor de demonstratie van Extinction Rebellion heb ik flink ingekocht. Ik neem zeventig dozen worst, vijftig dozen frikandellen en tachtig kilo beenham mee. Ik hoop dat het genoeg is.”

Het vrachtwagentje van Willem Worst is tot de nok toe gevuld. “O ja, de sauzen!”, roept hij nog. “Zouden klimaatactivisten ketchup, of liever mayonaise willen?”

 
Deel dit artikel: