Dames van lichte zeden: “Wij zijn ook essentieel!”

Foto: Vitaly Titov / Shutterstock.com

Binnen de huidige lockdown zijn veel ondernemers getroffen door de verplichte winkelsluiting. Zo ook de 28-jarige raamprostituee Melanie. Zij had een goedlopend winkeltje in de Geleenstraat in Den Haag. Melanie verzet zich hevig tegen de winkelsluiting en spreekt van willekeur. Wij gingen bij haar langs.

“Ook mijn winkel is essentieel”, begint Melanie. “Ik heb navraag gedaan bij een ‘vriend’ van het Ministerie van Economische Zaken. Hij vertelde mij in beeldspraak dat alles wat je in je mond kan stoppen valt onder essentiële winkels. Dus de slager, bakker, chocolatier, kaasboer, supermarkt etcetera. Het is mij dus een raadsel dat ik niet open mag. Het is volledige willekeur!”

De zeer goed uitziende gastvrouw had net geïnvesteerd om haar etalage in vrolijke kerstsfeer te brengen. “Alles heb ik uit de kast getrokken, pieken, ballen, gezellige groene verlichting – de rode had ik namelijk al – om een beetje huiselijke sfeer te krijgen. Helemaal voor niets”, zegt Melanie teleurgesteld.

Melanie maakt zich geen zorgen over haar pittige inkomstenderving en financiële toekomst. “Ik mag veel hooggeplaatste heren tot mijn clientèle rekenen. En ja, daar zitten ook ministers bij”, lacht ze. “Gelukkig heb ik de foto’s nog.”

 
Deel dit artikel: