13 ℃

Dakloze Job (58) blij dat huizen niet meer zomaar aan iedereen mogen worden verkocht: “Maak ik eindelijk een kans”

Dakloze Job (58) blij dat huizen niet meer zomaar aan iedereen mogen worden verkocht: “Maak ik eindelijk een kans”
Foto: Srdjan Randjelovic / Shutterstock.com

Job Hetering zwerft al 41 jaar door de Haagse binnenstad en heeft naar eigen zeggen nooit serieus kans gehad om een eigen woning te bezitten. Dankzij een wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge verwacht hij binnenkort zijn intrek te kunnen nemen in een comfortabele eengezinswoning.

Als het aan woonminister Hugo de Jonge ligt, mogen woningen straks niet meer aan iedereen worden verkocht. Door een wetsvoorstel mogen gemeenten huiseigenaren straks dwingen hun woning alleen te verkopen aan mensen met een laag- of middeninkomen. “Gaaf nieuws, echt gaaf nieuws”, zegt de 58-jarige dakloze Job. “Ik ben blij dat de politici toch het hart op de juiste plaats hebben en ook mensen als ik een kansje geven om een eigen huis te bemachtigen.”

Job, die in het dagelijks leven actief is met het inleveren van gevonden statiegeldblikken, viel op de woningmarkt tot nu toe net buiten de boot. Dankzij de wet van minister De Jonge moeten koopwoningen tot 355.000 euro straks eerst worden aangeboden aan mensen zoals hij. “Een prachtige oplossing. Niet alleen voor mij, maar ook voor de andere 32.000 daklozen in Nederland”, zegt Job. “Ik hoef straks alleen maar op Funda te kijken en gebruik te maken van mijn voorrangsrecht. En natuurlijk even een hypotheekje regelen, maar daar heeft minister De Jonge vast ook al over nagedacht.”

 
Deel dit artikel: