13 ℃

Dakloze crowdfunder heeft overnachtingsproject bijna rond

Rondom het Centraal Station in Amsterdam is sinds vanochtend een dakloze crowdfunder actief. De 43-jarige Barry probeert mensen over te halen om te investeren in zijn innovatieve project ‘een overnachting’. Van de benodigde 7 euro had hij tegen het middaguur al 5 euro opgehaald. De entrepreneur hoopt de financiering voor het einde van de avond rond te hebben.

Foto: KlimovVitalii / Shutterstock.com

Barry legt vol enthousiasme zijn plannen uit: “Al sinds vanochtend droom ik ervan om ergens te overnachten. In een echt bed, onder een dak. Maar die stip aan de horizon vergt een flinke investering. Het idee om dat samen met de gemeenschap te doen via crowdfunding spreekt me enorm aan.”

Mensen die het project van Barry financieren krijgen daar uiteindelijk veel voor terug. Voor de luttele som van 50 eurocent volgt een ‘free hug’. Wie een euro doneert mag het zakje amfetamine van Barry ontmoeten in een exclusieve meet & greet, en mensen die het aandurven om voor drie euro in te stappen winnen een huiskamerconcert dat een week lang duurt, inclusief kost en inwoning.

 
Deel dit artikel: